No ühesõnaga ei ole see töö nii väga hull midagi. Pisut enne viit jõudsin kohale, vahetasin välja hommikuses vahetuses olnud kursaõe ja asusin uurima, mis tegema peab. Loomulikult pole ma leti taga üksi, vaid abiks on ka inimene, kes seal reaalselt töötab. Tegelikult päris lahe tüüp on. Ülesandeid on tööl palju, aga kui süsteem selgeks saab ja vahepeal kellegi tellimust ega raha tagasi ei unusta anda, siis pole hullu. Seal hotellis on enamjaolt all-inclusive kliendid, nii et rahaga arveldamist polegi palju. Süsteem on hoopis selline, et klient annab žetooni ja saab joogi vastu ning kui toob tühja topsi tagasi, saab uue tellida ning kui ära läheb, saab žetooni tagasi. Lisaks peab neil olema veel käepael. Neid on ka kahte sorti, üks on alaealistele ja üks on täisealistele. Minu vahetuses on viiest poole seitsmeni ka pisut toidu serveerimist. Me teeme burgereid, hot doge, friikaid ja võileibu. Kõike sain juba esimese päeva jooksul katsetada ka. Lisaks veel peab siis serveerima jooke (vesi, mahl, erinevad kohvid, karastusjoogid, õlu ja loomulikult on vaja ka kokteile teha kangemate jookidega). Kohvimasinaid on seal 2. Ühte kasutame hispaanlaste jaoks, see teeb rammusamat jooki ja teine on masin, mis teeb nupuvajutusega ise joogi valmis. Esimesega ma veel väga sõber ei ole, sest neid kohvijooke on ikka mitmeid ja väga erinevaid ja need käivad erinevatesse topsidesse, erinevates suurustes jne. Kohvidest on levinuimad cafe con leche (kohv piimaga), cortado (väiksem kohv piimaga serveerituna klaasis), cafe solo (väike must kohv). Neid ma nüüd juba esimese päevaga enamvähem oskan teha ka, kuid tuli ette ka seda, et hakkasin vale asja tegema. Õnneks on kliendid kõik väga sõbralikud olnud. Teenindajatest peetakse siin ikka rohkem lugu kui Eestis. Vähemalt esmapilgul tundub nii.
Lisaks teenindamise poolele tuleb loomulikult ka baari korras hoida. Vahepeal käisin laudu lapiga üle, panin nõusid nõudepesumasinasse, kohvitopsid tuleb ka ise käsitsi üle käia, sedagi sai tehtud. Lisaks on need kliendid parajad mööbeldajad. Päeva jooksul tassivad mitmeid kordi laudu ja toole niimoodi ümber, et süsteem on totaalselt kadunud. Neid sai ka vähemalt 2 korda õigesse kohta tagasi nihutatud.
Klientide hulga poolest on peaks praegu rahulik olema, aga no neil on kombeks ikka nii, et kui tulevad, siis suur grupp korraga ja neil hetkedel on küll jooksmist päris palju, eriti kui veel sööke ka tahetakse. Samas enamus ajast tulevad inimesed ikka eraldi ja vahepeal on ka täitsa vaikus, kuigi ega ei saa mainimata jätta, et hooaeg pole ju päriselt alanud veel. Peale õhtusöögiaega läheb julmemaks kohvivalmistamiseks, see on mingi üldine Hispaania traditsioon. Kliendid joovad õhtu jooksul tavaliselt sama jooki ja lõpuks hakkavad klientide soovid juba meelde jääma. Et no kui on näha, et inimene liigub leti poole, siis võib juba aimata, mis jooki ta tahab.
Õhtul 9-st läks diskoks ja lapsi rõõmustasid meelelahutajad. Alguses oligi peamiselt lastedisko, päris palju oli neile mõeldud laule. Mida õhtu edasi (ja mida rohkem jooke klientidel sees), seda rohkem võis näha ka neid tantsu vihtumas. Disko ajal hakkas ka tellimusi rohkem olema. San Francisco tegemise sain ka selgeks, kuid peamiselt valasin õhtu jooksul klientidele õlut ja minu arvates populaarseim jook oli veel viski ja cola.
23:30-st sulgesime baari, viimased nõudjad said veel oma joogi kätte ja läks koristuseks. Nõud läksid pessu, prügi sai kokku, lauad jälle õigetele kohtadele ja siis umbes 10 minutit enne keskööd sain tulema.
Tegin vea, et läksin ringiga kodu poole, juhtusin nägema oma kursakaaslasi, kes juba kah ringi lällasid ja pidutsesid ning no mindki enam kodu poole ei lasknud. Ühesõnaga magama sain jälle kuskil peale poolt nelja. Täna lähen otse koju, luban..:D
Aga hetkeseisuga arvan, et ei olegi see töö väga hull, peab lihtsalt õppima veel erinevate jookide nimetusi ning ka kokteilide koostisosi ja ka arvestama sellega, kuidas erinevad kliendid jookide nimetusi hääldavad ja ütlevad. Nii mõnegi kliendi suust kuulsin viskit "vhihki"-na näiteks ja mõni klient tahab hirmsasti minuga pika hispaaniakeelse jutu maha rääkida (millest ma hetkel veel suurt ei mõista), seal sees ütleb ka joogi nime, mida ma lihtsalt vahel ära ei taba. Siis on jälle see hetk, kui pean koputama oma kaastöötaja õlale. Too teine tüüp on samas väga normaalne, vahepeal viskab huumorit, vahel käib lihtsalt mööda, patsutab õlale, ütleb: "You're doing good!" ja temaga saame hästi läbi. Ta rääkis et on töötanud 8 aastat seal ja ka terve aja ainult ühe vaba päevaga nädalas, või vahel isegi mitu nädalat järjest.. Vot see on julm mu arvates, kuid samas täiesti tavaline Hispaanias.
Nüüd sai päris palju juttu tööst ja mitte ühtegi pilti.. Loodan, et ikka vahel tekib ka mõni uus pilt, kuid praegu tundub, et hakkab kiiremaks minema ja kuna teistega graafikud eriti ei klapi, siis ei ole esialgu plaanis suuremaid reise ja ekskursioone ka ette võtta.
Hasta luego!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar